Κοστίζει 50.000.000€: Το υπερπολυτελές σκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη διαθέτει ελικοδρόμιο, σινεμά, σπα & club

May 18, 2024

Κοστίζει 50.000.000€: Το υπερπολυτελές σκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη διαθέτει ελικοδρόμιο, σινεμά, σπα & club

Διαφ.

Η τιμή του ζαλίζει… το υπερπολυτελές σκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη, μήκους 73,5 μέτρων έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτοκίνητα. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος διαθέτει μία φοβερή συλλογή που περιλαμβάνει τόσο ιστορικά όσο και σύγχρονα οχήματα.

Καινούργια μοντέλο όπως Ferrari SF90, Rolls Royce Cullinan κ.ά. κοσμούν το γκαράζ του όπως και… παλιά συλλεκτικά οχήματα, όπως ένα αυτοκίνητο του Αλ Καπόνε, μία Mercedes που είχε κάνει δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην Μαρία Κάλλας κ.ά. Συνολικά ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έχει στην συλλογή του περισσότερα από 50 αυτοκίνητα και όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, τα περισσότερα είναι πολύ μεγάλης αξίας και σπάνια.

Εκτός όμως από αυτά έχει και σκάφη, καθώς τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και για την θάλασσα. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ένα σκάφος Nobiskrug (κατασκευάζεται στην Γερμανία), το μήκος του οποίου αγγίζει τα 73,5 μέτρα. Το συγκεκριμένο είναι χρονολογίας 2011, ωστόσο ο «Τίγρης» το ανακατασκεύασε το 2023 και πλέον είναι σαν… καινούργιο. Το συγκεκριμένο έχει 6 καμπίνες, πλήρωμα 16 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες.

Το υπερπολυτελές σκάφος διαθέτει και ελικοδρόμιο

Η πολυτέλεια ξεπερνά κάθε φαντασία, καθώς διαθέτει, cinema, spa, ελικοδρόμιο, σάουνα και… beach club. Εννοείται πως για την διασκέδαση των φιλοξενουμένων υπάρχει σωρεία παιχνιδιών και gadget, όπως, Jet Ski, SUP, Flyboard, seabob, θαλάσσιο σκι κ.ά. Επιπλέον και για τις ανάγκες εύκολης μετακινήσεις των επιβατών υπάρχουν δύο επιπλέον σκάφη (tender), μήκους 6.15 και 12.70 μέτρων το καθένα.

Από εκεί και πέρα, οι κινητήρες που δίνουν ώθηση είναι δύο με συνολική ισχύς τους 4.720 ίππους. Σύμφωνα με την εταιρεία η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί το σκάφος είναι οι 17 κόμβοι (31.5 χλμ./ώρα), ενώ η ταχύτητα ταξιδιού είναι οι 15 κόμβοι.

Το πετρέλαιο είναι το καύσιμο που χρησιμοποιεί και η κατανάλωσή του την ώρα μεταφράζεται σε 900-1.000 λίτρα πετρέλαιο. Συνολικά η χωρητικότητα στα ντεπόζιτα φτάνουν τα 192.000 λίτρα!

Advertisement

Η τιμή του σκάφους κυμαίνεται κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως γνωρίζουμε το εν λόγω μισθώνεται ανά εβδομάδα με τιμές που ξεκινούν από τα 700.000 ευρώ και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: